Altın İğneli Radyofrekans Nedir?

Altın iğneli radrofrekans uygulaması halk arasında bilinen ismiyle “altın iğne” uygulaması bir fraksiyonel radyofrekans işlemidir. Altın iğne günümüzde çok popüler olan ve tüm dünyada uygulanan ameliyatsız estetik yöntemlerinin başında gelir. Altın iğne uygulması enerji bazlı bir sistemdir yani cihaz ile yapılır, herhangi bir madde enjekte edilmez. Ameliyatsız estetiğin en iyi yanı kişilerinde günlük hayatlarında devam edebilmeleridir. Özellikle enjeksiyonlu yöntemleri ya da ameliyat olmayı tercih etmeyen hastalarda kendi kolajen ve elastinlerinin üretiminin tetiklenmesi ile yapılan rejuvenasyon özellikle tercih sebebidir.

Morpheus 8 FDA onaylı tüm dünyada yaygın olarak kullanılan bir fraksiyonel radyofrekans cihazıdır. Bu uygulamada kontrollü olarak mikroiğneler ile radyofrekans enerjisini deri altına iletilir ve deriyi ısıtarak kolajen sentezini uyarır. Cihazda farklı nedenler ve anatomik bölgeler için kullanılan farklı başlıklar mevcuttur. Her başlıkta farklı sayıda ve farklı derinliklere inebilen mikroiğneler mevcuttur. Bu iğneler enerjiyi derinin derin katmanlarına da ulaştırarak yeni kolajen ve elastin üretimini tetikler.

Ciltte yenilenme, sıkılaşma, gözeneklerde daralma, ince çizgilerde azalma, lekelerde azalma, akne tedavisi ve akne skarlarının düzeltilmesi, ameliyat izlerinin azaltılması, çatlak (stria) görünümünün azaltılması, vücutta sıkılaşma, selülit görünümünü azaltma, boyun kırışıklıklarının ve göz altı torbalarının azaltılmasında kullanılır.

 

Morpheus 8 hangi bölgelere yapılır?

-Yüz

-Boyun bölgesi ve gıdı

-çene hattı

-Alt karın

-Kollar

-Bacaklar

-Kalça

-Kısacası vücudun sorunlu olan hemen her bölgesi

 

Hangi nedenlerle yapılır?

-Akne ve akne skarı tedavisi

-Gözenek sıkılaştırmada

-İnce kırışıklıkların tedavisi ve önlenmesi

-Leke tedavisinde diğer ürün ve işlemlerle kombine olarak

-Kilo verme sonrası oluşan karın sarkmalarında

-Ameliyat ve yara izlerinin azaltılmasında

-Bacak ve karın selülitlerinde

-Çatlak (stria) tedavisinde

 

Kimlere yapılmaz?

Hamilelik ya da emzirme sürecinde olanlar

Kalp pili varlığı

Uygulama bölgelerinde açık yara ya da enfeksiyon olması durumlarında önerilmez

 

Ne sıklıkla yapılır? Kaç seans yapılır?

Yapılma nedeni ve hastanın cilt yapısına bağlı olarak 3-6 haftada 1 en az 3-4 seans yapılır. Dermatoloji uzmanınıza muayene olduktan sonra tedavi planlaması yapılır.

 

Yazın yapılır?

Yazın yapılabilir.

 

İşlem sonrası nelere dikkat etmek gerekir?

İşlem sonrası çoğu hastada 1 gün süren kızarıklık olur. Bazı hastalarda bu kızarıklık 3-4 gün sürebilir ve çok nadiren 1 haftada geçen minik kabuklanmalar olabilir. Dermatoloji uzmanınız işlem sonrası bakımı düzenleyecektir.